Čišćenje ravne ploče šporeta može zadati glavobolju, naročito ako vam kojim slučajem iskipi jelo. Šporeti sa ravnom pločom se sve češće mogu videti u kuhinjama, a osetljiva staklena površina je sklona grebanju, posebno ako se koriste abrazivne krpe i snažna sredstva za čišćenje.

Otkrivamo vam kako da u samo 6 koraka očistite šporet sa ravnom pločom bez opasnosti da je oštetite.

Ova savršena metoda za čišćenje ploče je jednostavnija nego što mislite. Pre nego što počnete sa čišćenjem šporeta obavezno proverite da li je isključen i uklonite mrvice hrane zaostale od kuvanja kako biste olakšali čišćenje tvrdokornih mrlja.

 

Kao i za većinu stvari u kući idealan sastojak za pravljenje kućnih sredstava za čišćenje je soda bikarbona, a biće vam potrebni i deterdžent za suđe, činija, topla voda i  meka pamučna krpa.

  1. Napunite činiju toplom vodom, sipajte deterdžent. Napravite sapunicu i u nju potopite peškir ili kuhinjsku krpu.
  2. Sodu bikarbonu ravnomerno pospite po šporetu. Čak i ako površina izgleda čisto, nevidljivi slojevi masti se mogu vremenom nakupiti i zagoreti, što ih čini teže uklonjivim.
  3. Natopljenu krpu izvadite iz sapunice i blago je iscedite, tako da ostane vlažna, ali da se voda iz nje ne iscedi previše.
  4. Postavite natopljenu krpu preko šporeta sa sodom bikarbonom i sačekajte 15 minuta. Tako će se naslage omekšati i odvojiti od ploče.
  5. Nakon toga vlažnom krpom koja je natapala fleku sa sodom bikarbonom oribajte radnu ploču šporeta. Ostatke prljavštine uklonite vlažnim kuhinjskim sundjerom vodeći računa da ne koristite hrapavu stranu sundjera već glatku. Vrlo je važno ukloniti sve ostatke, jer se u protivnom mogu peći i paliti i ometati rad same ploče.
  6. Ako imate šporet sa komandama osetljivim na dodir, tokom čišćenja izbegavajte područje oko senzora za dodir kako se ne bi oštetili. Staklo posušite mekom krpom ili papirnim ubrusom.

Kolibri Grande je tečni deterdžent prijatnog mirisa za pranje i odmašćivanje posuđa i ostalih zamašćenih površina.

Prisustvo glicerina u preparatu sprečava isušivanje kože Vaših ruku. Namenjen je za svakodnevno pranje posuđa. Odstranjuje masnoću i zaprljanja, a nakon njegove primene posuđe dobija blistavi sjaj i belinu.