Ako pravite veliko prolećno čišćenje kuće, ne zaboravite na kuhinju. Pri tom ne milsimo samo na čišćenje već i na generalnu organizaciju svog kulinarskog kutka.

Par saveta za prolećno čišćenje kuhinje

Frižider

Sigurno čistite police vašeg frižidera ali obratite pažnju i na vratne police kao i police na dnu frižidera. Najbolji način je da izvadite sve police i operete ih u toploj sapunici, kako biste uklonili bakterije i ostatke od prosute tečnosti ili hrane. Osim toga, odmrznite zamrzivač, pokupite svu tečnost i detaljno očistite površine.

Daska za sečenje

Ako mislite da je trag koji je ostao na daski za sečenje trajan, varate se. Vrlo lako sa polovinom limuna možete preći površinu daske kako biste uklonili tragove i sprečili neprijatne mirise. Za još bolje rezultate, pre toga dasku možete poprskati sa malo soli ili sodom bikarbonom.

Rerna

Ukoliko ste skoro detaljno čistili rernu, za redovno održavanje možete uzeti krpu natopljenu toplom vodom i staviti na zakorele delove nekoliko minuta da omekšaju i zatim počistiti mokrom i suvom krpom.

Kuhinjski elementi i police

Kada čistite stan verovatno ne prelazite uvek kuhinjske elemente i police. Međutim, proleće je pravo vreme za to. Dodajte prolećnu aromu Vašim elementima i biljkama poput bosiljka, nane ili ruzmarina i osvežite svoje police.

Tiganji, šerpe i posude za pečenje

Tiganji i šerpe su nezamenljive kuhinjske posude. Koristimo ih vrlo često, a ponekad ne samo jednu, već nekoliko. Nije ni čudo da se prilično brzo, na njihovom dnu i sa strana nahvata deblji sloj masnoće.

Naša preporuka je KOLIBRI ODMAŠĆIVAČ TAKO LAKO.

To je efikasno sredstvo za odmašćivanje koje uklanja nataloženu masnoću i zaprljanja. Ova bistra prozirna homogena tečnost je žute boje i prijatnog mirisa. Efikasno čisti rerne, ringle, šerpe, aspirator, roštilj kao i sve ostale površine na kojima se taloži i sakuplja masnoća.

Kolibri odmašćivač je sredstvo za pranje i čišćenje tvrdih površina. Efikasno čisti baštenske garniture, roletne, radijatore, a posebnu primenu ima u kuhinji za čišćenje i odmašćivanje ringli, rerni, šerpi, tiganja, delova aspiratora, pločica kao i ostalih površina na kojima se taloži masnoća. Naprskati sredstvo na površinu koju treba očistiti, sačekati 5-10 minuta, prebrisati vlažnim sunđerom i isprati mlazom vode. 

Sada kada je kuhinja potpuno čista ostaje Vam samo da uživate!