Bazen u dvorištu idealan je za spas od letnjih vrućina. Ali, održavanje adekvatne higijene u bazenu je neophodno.

Za bezbrižno rashlađivanje u bazenu potrebni su brojni preparati. U bazenima većim od tri kubika najbitnije je održavanje adekvatne pH vrednosti vode koja iznosi 7.0. Ova pH vrednost se održava hemikalijama, dok je kod manjih bazena jedino bezbedno kupanje bez upotrebe preparata samo ukoliko se voda svakodnevno menja.

Dezinfekcija vode hlorom

Upotreba hlora se preporučuje, i to doza od 0,3 do 0,6 miligrama po litru vode. Jednom kada se tableta hlora istroši, potrebno ju je zameniti novom. Preporuka je na svakih sedam dana po jedna Hlorna tableta na 20 m3 vode. Za održavanje nivoa hlora, svakodnevno dodavati Hlorni granulat  u količini 1-2 g na 1m.3

Naša preporuka su HLORNE TABLETE 200.

To je dezinfekciono sredstvo za tretman vode u bazenima za plivanje i rekreaciju. Kompaktne tablete su bele boje karakterističnog mirisa na hlor.

HLORNE TABLETE 200 su sporootapajuće tablete izuzetno širokog antimikrobnog spektra delovanja. Sadrže stabilizovani hlor koji se lagano rastvara u vodi i eliminiše viruse i bakterije koje se nalaze u njoj. Otporne su na dejstvo sunčeve svetlosti i spoljnih uticaja kako na otvorenim, tako i na zatvorenim bazenima. Njihova namena je dezinfekcija vode u bazenima za plivanje i rekreaciju.

Način primene: Podesiti pH vrednost vode u intervalu od 7,2 -7,6. Staviti u otvor skimera  JEDNU HLORNU TABLETU 200 na 20m³ vode. Postupak ponavljati na sedam dana.

U dozere ( plivajuće-plutajuće posude ) staviti po JEDNU HLORNU TABLETU 200 na 20m³ vode. Tablete dozirati na sedam dana, a po potrebi i češće u zavisnosti od vremenskih prilika i spoljne  temperature. Preporučena doza proizvoda se ručno ubacuje u otvore skimera ili plivajuću posudu/dozere, uz obavezno korišćenje zaštitnih rukavica.
Uključiti filtraciju i tada će se proizvod postepeno rastvarati u vodi.
Neophodno je da sva voda u bazenu teče iznova kroz uređaje za prečišćavanje.
Voda u bazenu biće kristalno čista i prozirna samo ako su sastojci u hemijskoj ravnoteži.