Alge se uglavnom stvaraju na dnu bazena ili na ivicama. Kako bi bazen stalno bio higijenski bezbedan i čist, treba koristiti algicide, odnosno sredstva za suzbijanje algi. Ova sredstva se koriste u razmeri 100 ml na 10 kubika vode. Oni grupišu mikročestice i krupne nečistoće na jedno mesto i čine vodu bistrom. Tim postupkom se omogćava lakše održavanje dna bazena koje se čisti usisivačem ili četkama. Preporuka je da se čišćenje dna radi u jutarnjim satima. U toku noći sve nečistoće će se nataložiti na dno što će olakšati sam postupak pranja. Nakon čišćenja bazena od algi potrebno je još jednom isprati filter, kako bi se sprečila ponovna pojava ove vrste nečistoće.

Šta uzrokuje pojavu algi?

U bazenima je i pored upotrebe dezinfektivnih sredstava i filteracionog uređaja, moguće stvaranje algi i drugih mikroskopskih organizama. Zelena voda se uglavnom pripisuje algama, mikroorganizmima koji rastu u vodi. Iako u bazenu postoji mnogo različitih vrsta algi, zelene alge su najčešće, otuda i zelena boja vode. Alge mogu brzo da rastu u stajaćoj vodi, kao i u vodi koja nema dovoljno sredstava za dezinfekciju kao što je hlor. Poznato je da zelene alge rastu tokom izuzetno vrućih perioda leti, a takođe i tokom proleća dok je vaš bazen još uvek zatvoren jer voda ne cirkuliše. Srećom, zelene alge su među najlakšima za uklanjanje iz bazena. 

Naša preporuka je ALGI POOL.

To je bistra bezbojna tečnost karakterističnog mirisa. Koncentrovano algicidno sredstvo sprečava rast i razvoj algi u bazenima za plivanje i rekreaciju, fontanama i svim objektima gde postoji mogućnost nastanka i taloženja algi.

Rastvoriti potrebnu količinu algicida u posudi sa vodom i ravnomerno sipati po površini bazena.
Preporučene doze za tretman održavanja :

Inicijalna doza –  200 ml sredstva na 10.000 litara vode

Doza za održavanje –  50 ml na 10.000 litara vode

Tretman obavljati naveče u periodu kada nema kupača jednom u sedam dana , a po potrebi i češće u zavisnosti od vremenskih prilika i zaprljanja bazena.
Ne koristiti algicid u isto vreme kada se vrši šok tretman ( super hlorisanje ) minimum 24 sata. Kod pripreme koncentrovanog rastvora Algi pool-a  i vode potrebno je staviti zaštitne rukavice i naočare. U slučaju nepažnje kod pripreme koncentrata postupiti po upustvu za upotrebu. Ne koristi se za tretman vode u akvarijumima i ribnjacima.