Ako preko radne nedelje nemate vremena za veliko jesenje čišćenje i sređivanje kuće, jedan vikend u oktobru rezervišite za ovaj važan posao. Iako je vreme varljivo, valjalo bi da polako počnete da vadite toplu, jesenju garderobu i da letnje stvari odložite do iduće godine.

Na šta treba da obratite pažnju prilikom jesenjeg sređivanja kuće?

Očistite tuš kabinu

Tuš-kabine su praktične jer zauzimaju manje prostora od kada. Međutim, imaju i manu – staklo se brzo prlja. Naprskajte malo sredstva za uklanjanje kamenca na staklo i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga prljavštinu uklonite samo mokrom krpom.

Temeljno operite aspirator

Sigurno ste se i sami već više puta iznervirali zbog lepljivog sloja prljavštine koja se zadržala na aspiratoru. Bar jednom godišnje istrljajte uprljanu površinu krpom natopljenom u rastvor deterdženta za mašinsko pranje posuđa. Vodootporne filtere slobodno perite u mašini za posuđe.

Operite prozore

Magičnom krpom i sredstvom za čišćenje staklenih površina brzo i lako očistićete prozore u stanu. Ipak, najveći problem svim domaćicama predstavlja čišćenje uglova prozorskih stakala gde se skuplja mnogo prljavštine. Možete ih očistiti starom četkicom za zube natopljenom sredstvom za čišćenje stakla.

Ne kvasite podove

Drveni podovi i vrata brzo se prljaju. Što ih više čistite, to im se brže skida sjaj, pa su onda i podložniji prljanju, te bi valjalo da ih s vremena na vreme premažete nekim sredstvom koje sadrži vosak.

Prilikom čišćenja podnih obloga, bilo da je reč o parketu ili laminatu, vodite računa o tome koliko vode koristite jer je ona najveći neprijatelj podova. Takođe, vodite računa i o tome od kog materijala su napravljene krpe za brisanje laminata. One od mikrovlakana upijaju mnogo vode, pa bi zato bilo bolje da koristite pamučne.

Naša preporuka je KOLIBRI ČISTULJKO.

To je univerzalni deterdžent prijatnog mirisa za pranje i čišćenje podova sa pojačanim dejstvom odmašćivanja. Ovo tečno obojeno sredstvo prijatnog mirisa za pranje i čišćenje svih površina koje zahtevaju čestu primenu. Čisti, odmašćuje i ostavlja prijatan miris nakon primene. Idealan je za pranje pločica, podova i većih površina u zdravstvu, javnim ustanovama i domaćinstvu za svakodnevnu primenu.

Način primene: 20 ml sredstva rastvoriti u 1 L vode. 1L proizvoda dovoljan je za 50 L radnog rastvora. Za otpornije nečistoće sipati sredstvo direktno na površinu koja se čisti, obrisati i isprati vodom.