Čišćenje i sređivanje kuće je za mnoge neprijatna i stresna obaveza, a kako se praznici približavaju, pritisak se povećava. Ove godine, čišćenje počnite ranije. Kod čišćenja kupatila ćete se najverovatnije zadržati najduže, jer ribanje tuša, kade, toaleta, lavaboa i svih ostalih površina zahteva vreme i dosta truda. Ali, ukoliko ste sistematični, neće biti većih problema i preteranog zadržavanja u ovoj prostoriji. Kako biste bili što efikasniji, najbolje je da pre sređivanja napravite spisak najvažnijih zadataka koje treba da uradite. 

Saveti za brzo i efikasno čišćenje kupatila pred praznike

  • Pre svega, skupite na jedno mesto sve što Vam treba- rukavice, sunđere, sredstvo za čišćenje, krpe i papirne ubruse.
  • Uzmite sredstvo za čišćenje, poprskajte kadu, WC šolju i lavabo i ostavite da tečnost odstoji nekoliko minuta kako bi izbelila i dezinfikovala toalet.
  • Prljavi veš odložite u korpu, a kozmetički pribor pospremite, najbolje sav pribor stavite u fioke i ormariće kako ne bi skupljao prašinu.
  • Prebrišite ogledalo, a zatim obrišite prašinu sa svih površina kao što su police, vodokotlić i veš mašina.
  • Operite WC šolju i dodatno očistite sedište i poklopac, pa obrišite suvom krpom ili ubrusom.
  • Sunđerom izribajte kadu i lavabo, pa isperite, najbolje prvo toplom, pa hladnom vodom, kako biste dobili sjajnu i belu površinu.
  • Ukoliko je kupatilo popločano, a na pločicama su vidljive mrlje i nečistoće, naprskajte tanki sloj sredstva za čišćenje na površinu i obrišite krpom. Ne samo da će efikasno ukloniti sve tragove i dati sjajnu pločicu, već će osvežiti i vazduh.
  • Usisajte podnu podlogu i obrišite je vlažnom krpom.
  • Na kraju, krpom prebrišite pod u kupatilu.

Naša preporuka je SANISEPT.

Čuva i štiti Vaše sanitarije, ostavlja za sobom mirisnu svežinu i besprekornu belinu Vaših sanitarija. Efikasno čisti, dezodoriše i otklanja kamenac sa keramičkih površina uz ostavljanje visokog sjaja. Uspešno otklanja i najtvrdokornije nečistoće i naslage sa zidova i rubova WC – školjke, uništavajući pritom sve prisutne bakterije. Zahvaljujući svojoj gustini Sanisept ostaje na površini garantujući efikasnost i bolje čišćenje. Redovna upotreba Sanisept-a pruža potpunu čistoću i mirisnu svežinu.

Nadamo se da će Vam naši saveti pomoći da brzo i efikasno očistite kupatilo ukoliko ste u žurbi pred praznike.

 Uvek uz Vas, Vaš Jasvel!