WC šolja je sigurno najozloglašenije mesto u kući kada je u pitanju čistoća. Zbog toga je bitno njeno temeljno i pravilno čišćenje.

Par načina za efikasno čišćenje WC šolje

Pre svega, ne dozvolite da se šolja zapusti, jer će kasnije biti potrebno više vremena kako bi se nečistoće otklonile. Ukoliko želite da koristite prirodna sredstva za održavanje poput sode bikarbone ili sirćeta, to će biti lakše ukoliko WC šolja nije previše prljava. Pospite je sodom bikarbonom, prelijte sirćetom i sačekajte da zapeni. Dodajte još sirćeta, ostavite da odstoji 20 minuta, pa oribajte četkom i isperite. 

Menjajte četku za pranje šolje redovno, pazite da se na njoj nečistoće ne zadržavaju pri odlaganju. Dezinfekcija WC šolje uvek podrazumeva temeljno čišćenje daske, sa svih strana i po obodima, kao i čišćenje poklopca. Koristite alkohol, tečna sredstva za dezinfekciju i papirne ubruse, izbegavajte sunđere i krpe, jer njihovim odlaganjem čuvate i sve patogene. 

Obrišite ivice WC šolje, pri tom ne zaboravite spoljašnje donje delove. Ne ostavljajte šolju otvorenu pri puštanju vode, na taj način raspršujete kapljice po celom kupatilu.

Ukoliko duže vreme niste čistili WC šolju, najbolje je da uradite dubinsko čišćenje. Za to preporučujemo kraj dana, tako da sredstvo ima vremena da deluje preko noći. Ispustite svu vodu iz WC šolje teglom ili sunđerom. Tokom rada obavezno zaštitite kožu rukavicama. Nabavite sredstvo za čišćenje toaleta i nanesita ga, zatim ostavite preko noći. Nije preporučljivo koristiti toalet za to vreme. Ujutro četkom očistite toalet. Ukoliko ne uspete da se rešite svih nečistoća, ponovite postupak nekoliko puta.

Naša preporuka je SANISEPT.

Čuva i štiti Vaše sanitarije, ostavlja za sobom mirisnu svežinu i besprekornu belinu Vaših sanitarija. Efikasno čisti, dezodoriše i otklanja kamenac sa keramičkih površina uz ostavljanje visokog sjaja. Uspešno otklanja i najtvrdokornije nečistoće i naslage sa zidova i rubova WC – školjke, uništavajući pritom sve prisutne bakterije. Zahvaljujući svojoj gustini Sanisept ostaje na površini duže nego tečnost garantujući efikasnost i bolje čišćenje. Redovna upotreba Sanisept-a pruža potpunu čistoću i mirisnu svežinu. Sredstvo naneti na površinu, ostaviti da deluje 5-10 minuta, izčetkati i isprati vodom. U slučaju većih nečistoća ostaviti sredstvo da deluje preko noći. Pogodan je za čestu upotrebu, ne sadrži sonu kiselinu i ne šteti Vašim sanitarijama.