Svi vlasnici bazena već dobro znaju da savršeno uravnotežena voda pruža idealno iskustvo kupanja. Međutim, s vremena na vreme možete se susresti sa zamućenom vodom, iako vam se čini da je analiza vode tačna. Zamućenje je obično posledica prisutnosti malih čestica.

Sitnu plivajucu koloidnu nečistocu u vodi bazena, kao na primer alge, filteri nisu u stanju da odstrane. Voda u bazenu od tih materija postaje opalna, što se može odstraniti samo dodavanjem sredstava za flokulaciju. Sredstva za flokulaciju sitne čestice skupljaju u veće pahulje, te se one mogu zadržati na filteru ili se mogu nataložiti, pa usisati.

FLOKULACIJA JE BITNA!

U takvim slučajevima, upotreba flokulacijskog sredstva bitna je za povratak kristalno čiste vode.

Flokulacija bazena je proces u kojem primenom hemijskog proizvoda flokulanta uspevamo rešiti problem zamućene vode u bazenu u najtežim slučajevima.

Jasvel Akva Flokulant rešava problem zamućene bazenske vode!

Akva flokulant

je bistra, svetlo žuta viskozna tečnost lako rastvorljiva u vodi, a vrlo efikasno deluje kada je pH vrednost vode na skali od 6.5-8.0. Upotreba ovog sredstva je jednostavna – kod bazena koji imaju peščani filter polako sipati Akva flokulant u plastičnu posudu, a kod ostalih bazena uveče posle kupanja kada se pumpa zaustavi, sipati sredstvo direktno na više mesta po obodu bazena. Ujutru sakupljene i nataložene nečistoće odstraniti usisivačem ili filtracijom kroz filter. Na ovaj način voda u bazenu će biti higijenski ispravna, a imaće bistar i čist izgled.
Uvek uz Vas, Vaš Jasvel!