Pranje suđa je obično najmrži deo pospremanja mnogim domaćicama. Ipak, postoje neki zaista dobri trikovi koji će vam pomoći da uvek brzo operete suđe.
Čak i one domaćice (i domaćini, jer i oni su dužni da peru suđe) koji imaju mašinu za suđe moraju da ručno properu bar nekoliko “sudića”. Da ne biste ostali zarobljeni kraj sudopere kao zatvorenik, neki saveti su vrlo korisni za ubrzavanje pranja.

Četkica i natapanje

Spužvice su dobre za staklene posude i čaše, ali dobra četka sa drškom može da učini čuda. Mnogo brže ćete oprati tanjire, šerpe i tepsije. Najbolje od svega je što su lake za očistiti i održavati (mnoge od njih možete sigurno prati u mašini za suđe ili samo kratko otkuvati u vreloj vodi sa malo deterdženta).
Za pranje suđa je najbolje da se pripremite ili će vas čekati dugo vremena ribanja. Napunite sudoperu gotovo vrućom vodom, uspite deterdženta, pa ubacite suđe (koliko god može stati ili bar ono najtvrdokornije). Ostavite da se natapa dok se voda ne umlači i tada će suđe biti gotovo oprano. Trebaće samo lagano preko njega preći krpicom. Dok se ono natapa vi možete obavljati druge poslove ili napraviti pauzu.

“Spratovi” i ljuske od jaja

Ako imate mnogo tanjira za oprati poredajte ih jedan preko drugog, ali ih razdvojite kašikom ili viljuškom (samo između njih ubacite po jednu kašiku ili viljušku). Pustite preko tanjira mlaz tople vode i ostavite da odstoje.

A šta je sa onim šerpama i zagorelom hranom? E tu uskaču ljuske od jaja. Najbolje je da ih izmrvite i usitnite dobro, pa dodate u vodu i deterdžent u sudoperi i ostavite da sve odstoji. Sa njima najbolje uklanjate zalepljenu i zapeklu prljavštinu. Posebno su efikasne kod šerpi, na kojima vam se, recimo zalepila riža na dno.

Posle perete kao i obično, a ljuske samo odstranite.

Naša preporuka za lakši postupak je JASVEL-ov KOLIBRI GRANDE.

To je tečni deterdžent prijatnog mirisa za pranje i odmašćivanje posuđa. Prisustvo glicerina u preparatu sprečava isušivanje kože Vaših ruku. Kolibri Grande je namenjen za svakodnevno pranje posuđa. Odstranjuje masnoću i zaprljanja, a nakon njegove primene posuđe dobija blistavi sjaj i belinu.

Srećne praznike želi vam vaš Jasvel!

Uvek uz vas, Vaš Jasvel!