Mobilni telefoni su jedna od najprljavijih stvari koje imamo u kući, stoga je veoma važno da obratite posebnu pažnju na njihovu čistoću. Smatra se da bi telefon trebalo svakodnevno čistiti, a savet važi i za ostale mobilne uredjaje kao što su kompjuteri, tableti, plejeri, satovi i slušalice. Za njihovo čišćenje vam treba ukupno pet minuta. Osim toga, čišćenjem mobilnog telefona zaštitićete ga od preranog starenja.

Evo nekoliko praktičnih saveta kako da održavate svoj telefon čistim i da budete sigurni da ste sa njega uklonili sve bekterije:

  • Isključite telefon pre nego što počnete sa čišćenjem i nemojte ga uključivati par minuta nakon toga, dok se ne osuši.
  • Za čišćenje možete koristiti mikrofiber krpicu ili krpicu kojom čistite svoje naočare. Jedna od grešaka koje korisnici mobilnih telefona često čine je da svoj uredjaj obrišu o majicu, košulju ili pantalone. Osim što je moguće da su se bakterije zadržale na garderobi, tako možete izgrebati ekran telefona ili sočiva kamere. Ukoliko nemate adekvatnu krpu, možete koristiti najobičniju vatu. Teško dostupne delove telefona ili one koji zahtevaju detaljnije čišćenje možete očistiti štapićima za uši. Blago naprskajte sredstvo na vatu i utrljajte je na teško pristupačne delove.
  • Sredstvo za čišćenje ekrana nikad ne prskajte direktno na telefon, već na krpu. Ekran je najviše izložen mogućim oštećenjima, pa je zbog toga njegovo pravilno čišćenje od velike važnosti. Nakon čišćenja vlažnim delom, prebrišite telefon suvim delom krpe. Na taj način ćete ukloniti sve tragove vlage.
  • Ako neko vreme niste skidali masku i čistili telefon sa svih strana, pravo je vreme da to učinite.
  • Kada razgovarate telefonom, preporučuje se upotreba slušalica. Očistite slušalice pre korišćenja, jer ni one nisu otporne na bacile.

Screen Cleaner je tečnost prijatnog mirisa, jednostavne primene sa vidljivim efektom „ČISTO“.

Odstranjuje nečistoće, prašinu i masnoće bez ostavljanja tragova. Sprečava stvaranje statičkog elektriciteta i smanjuje taloženje prašine. Pogodan je za tretiranje svih staklenih površina, kamera, foto-aparata, ogledala, TFT, LCD i laptop ekrana.