Higijena doma je bila važna za zdravlje svih ukućana i pre pojave korone, ali od kad je covid-19 stupio na scenu čini se da svi vodimo povećanu brigu o čistoći i dezinfekciji. Obzirom da se broj novozaraženih nakon godišnjih odmora povećao, podsećamo vas kako da reagujete preventivno.

Kako dezinfikovati kuhinju?

Kuhinja je jedna od najprometnijih prostorija svakog doma, stoga je njena dezinfekcija naročito važna. U kuhinji naročitu pažnju obratite na radne površine, posuđe, escajg i sunđere.

Kako dezinfikovati kupatilo?

Vlažne i tople sredine, kakva su kupatila, su pogodna sredina za razmnožavanje bakterija i virusa.
Sve površine u kupatilu je potrebno očistiti, oprati i dezinfikovati bar jednom u par dana, u zavisnosti od koriščenja.

Jasvel-ovo biocidno sredstvo za dezinfekciju i pranje radnih, zidnih, podnih površina, predmeta, ruku, nečistog rublja i antimikrobnu impregnaciju čistog rublja. Produženi efekat dejstva, biorazgradljivost i mala potrošnja sa velikim učinkom čine ga jednim od najčešće korišćenih sredstava za dezinfekciju i pranje, naročito prostorija i predmeta koji zahtevaju viši nivo higijene.

Ima široku primenu u zdravstvu, farmaciji, veterini, javnoj higijeni, vrtićima, školama i sportskim dvoranama, teretanama i frizerskim salonima, sredstvima javnog prevoza, u stočarstvu, ribarstvu, mlekarstvu, mesnoj, prehrambenoj i industriji pića, hotelima, restoranima i svim subjektima koji su obavezni da primenjuju Pravilnik o uslovima higijene hrane, dobre higijenske prakse i primenu postupaka koji se zasnivaju na principima analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka – HACCP.

Uvek uz Vas, Vaš Jasvel!