Kupatilo je prostorija koja se najbrže prlja i koja zahteva konstantnu čistoću. Slavine i tuš kabine su najčešće na udaru kamenca, jer su u stalnom dodiru sa vodom, a pločice predstavljaju najveću površinu za čišćenje u kupatilu.

Navodimo nekoliko saveta kako očistiti pločice u kupatilu.

Usisajte pločice
Jedino ćete usisivačem moći u potpunosti da uklonite prašinu, dlake i ostalu prljavštinu koja se nakupi na pločicama. Tek su tada pločice spremne za čišćenje.

Zagrejte pločice
Dok brišete ostale površine i ogledalo, pustite vruću vodu u lavabou i u kadi. Na taj način će se pločice zagrejati i postati vlažnije te će omekšati masnoće koje se nalaze na njima.

Nanesite sredstvo za čišćenje i nemojte žuriti
Nakon što nanesete sredstvo na pločice, prebacite se na neki drugi zadatak i onda tek prebrišite pločice.

Čistite od vrha prema dnu
Kada ste sačekali da sredstvo za čišćenje počne da deluje, možete početi sa brisanjem od vrha prema dnu. Na taj način nećete nepotrebno razmazivati prljavštinu okolo, već ćete je usmeriti prema podu, a zatim pokupiti.

Pločice prebrišite grubljom stranom sunđera
Kako biste bili sigurni da ste u potpunosti odstranili svu prljavštinu i masnoću s pločica, nakon što ste ostavili sredstvo da odstoji, prebrišite ga grubljom stranom sunđera. Četkica za zube je veoma korisna za uklanjanje manjih mrlja i čišćenje linija između pločica.

Osušite pločice
Pobrinite se da nakon čišćenja do kraja osušite pločice. Sušenje je veoma važno. Ako ne osušite ispravno, mogu se pojaviti fleke. Možete koristiti papirni ubrus ili otvoriti prozor i ostaviti ih da se osuše na vazduhu.

U borbi protiv kamenca naš saveznik je KOLIBRI ANTI KAMENAC.

To je tečno obojeno sredstvo sa raspršivačem prijatnog mirisa. Štiti Vaše sanitarije i sve predmete u domaćinstvu koji su podložni sakupljanju i taloženju kamenca. Ne sadrži sonu kiselinu i ne oštećuje tretirane površine.

Primenjuje se u prehrambenoj industriji, domaćinstvima, restoranima, mesarama, javnim ustanovama i drugim objektima koji imaju problem sa nastankom i taloženjem kamenca.

Sredstvo se koristi nerazblaženo. Naslage kamenca uklanjati direktnim nanošenjem sredstva na mokru površinu. Nakon 5-10 min istrljati sunđerom i isprati mlazom vode, a prema potrebi postupak ponoviti. Manje naslage kamenca ukloniti neposredno nakon nanošenja sredstva. Posle svakog korišćenja sredstva ruke isprati vodom. Osobe osetljive ili oštećene kože trebalo bi da izbegavaju duži kontakt sa rastvorom sredstva za uklanjanje kamenca. Koristiti rukavice.