Ako želite da izbegnete dugotrajno ribanje koje može potrajati i po više sati, poželjno je da svakodnevno uložite nekoliko minuta za sređivanje svog kupatila. Za čišćenje kupatila dovoljno je samo 10-tak minuta dnevno, a za dubinsko održavanje jednom mesečno manje od pola sata.

Saveti za pravilno čišćenje kupatila

Uklonite sve predmete iz kupatila i obrišite prašinu

Pre čišćenja obavezno sklonite sve sa površina koje ćete nakvasiti. To su peškiri, toalet papir, šampon, kupka, sredstva za higijenu, četkice i druge kozmetičke proizvode. Iznesite ih ispred kupatila, a sve što je suvišno, poput praznih bočica, bacite.

Ako se na vidljivim mestima nakupila prašina dovoljno je da pređete mikrofiber krpom. Takođe, ukoliko ima paučine na uglovima plafona, oko svetla ili oko vrata samo je skinite. Ne zaboravite na pod, gde je najviše prašine, trunčica i kose. Sve to prebrišite pre nego što natopite sanitariju.

Poprskajte kadu ili tuš sredstvom za čišćenje

Vreme je da krenete sa najtežim delom, koji ne mora biti komplikovan ukoliko redovno vodite računa o higijeni kupatila. Nanesite sredstvo za čišćenje preko površine kade ili tuš kabine, a zatim sunđerom ravnomerno raspodelite.

Ukoliko koristite podloge za stajanje u tuš kabini ili prostirke za kadu, obavezno i njih dobro očistite. Zatim, ostavite da sredstva za održavanje higijene deluju. Nakon toga isperite mlakom vodom. Kada završite, obrišite sve površine suvom krpom. Brisanju pločica na zidu oko kade, oko tuš kabine ili paravana dovoljno je da se posvetite jednom nedeljno. Ukoliko imate zavese za kadu preporuka je pranje u veš mašini jednom do dva puta mesečno.

Lavabo i ogledalo

 Za efikasno čišćenje lavaboa nije potrebno više od 2 minuta, računajući i brisanje slavine. Ogledalo je neizostavni deo modernog kupatila i svakodnevno je izloženo prljanju i stvaranju najsitnijih mrlja. Da bi izgledalo savršeno, a vaše kupatilo uvek čisto i besprekorno, nemojte ogledalo brisati običnom vodom i krpom, već specijalnim čistačem za stakla i ogledala.

Prebrišite ostale površine

Veoma je bitno da prebrišete ostale površine kao što su nosači peškira, držači, galanterija, kupatilski nameštaj i police, vrata, kvake, prozor, utičnice za struju i prekidači.

WC šolja i brisanje poda

WC šolja zaista zahteva strogu higijenu i gotovo svakodnevno održavanje. Ukoliko želite da vaša šolja sija, bude čista kao umivaonik ili kada, predlažemo da je svakodnevno dezinfikujete, a jednom mesečno i dubinski očistite. Tako ćete izbeći nagomilavanje prljavštine, kamenca, buđi ili rđe.

Kvalitetna sredstva za održavanje higijene mogu pomoći da brzo očistite wc školjku i to bez mnogo napora.

Naša preporuka je SANISEPT.

Čuva i štiti Vaše sanitarije, ostavlja za sobom mirisnu svežinu i besprekornu belinu Vaših sanitarija. Efikasno čisti, dezodoriše i otklanja kamenac sa keramičkih površina uz ostavljanje visokog sjaja. Uspešno otklanja i najtvrdokornije nečistoće i naslage sa zidova i rubova WC – školjke, uništavajući pritom sve prisutne bakterije. Zahvaljujući svojoj gustini Sanisept ostaje na površini duže nego tečnost garantujući efikasnost i bolje čišćenje. Redovna upotreba Sanisept-a pruža potpunu čistoću i mirisnu svežinu.

Za kraj, uživajte u besprekornom izgledu i svežini vašeg čistog kupatila!