Da bi voda u bazenu ostala čista, bistra i zdrava za kupanje potrebno je redovno održavanje bazena. Ovo održavanje podrazumeva:

  • uklanjanje mehaničkih nečistoća,
  • uklanjanje bakterija i algi, i
  • održavanje PH vrednosti vode.

  Danas ćemo govoriti o PH vrednosti vode i zašto je ona bitna.

  pH je pokazatelj da li voda ima kisela ili bazna svojstva. pH skala ide od 1 do 14:
  1 – potpuno kisela
  7 – niti kisela niti bazna
  14 – potpuno bazna
  Što je pH faktor viši, duže će trebati hloru da ubije bakterije. Zato se pH vrednost mora održavati u rasponu 7.2 – 7.6 (bolje je što niže).

Problemi sa bazenskom vodom kada pH vrednost nije optimalna.

 Problemi koji se često javljaju kada je u pitanju voda iz bazena mogu biti razni. Jedan od njih je peckanje očiju, nosa ili suvoća grla kod ljudi koji provode vreme u bazenu. Uzrok tome jeste upravo sastav same vode. PH vrednost vode u bazenu je tada ili previsoka ili preniska.

Ako je voda u bazenu mutna ili zelena uzrok tome je visok pH vode, što dovodi do pojave algi. PH faktor se ispravlja raznim hemikalijama. Postupak treba raditi pažljivo i postepeno dizati pH vode kako ne bi došlo do prezasićenja.

JASVEL REGULATOR pH MINUS ZA OPTIMALNU VREDNOST VODE U BAZENIMA!

REGULATOR pH MINUS je visoko koncentrovani preparat za smanjenje pH vrednosti vode. Kristalne granule bele boje bez mirisa su lako rastvorljive u vodi, pa je njegova primena veoma jednostavna. Regulator pH minus treba rastvoriti u plastičnoj posudi i sipati na više mesta po obodu bazena u periodu kada nema kupača (poželjno u večernjim satima). Dodavanjem 100g Regulatora pH minus na 10m³ vode smanjuje se pH vrednost vode za 0,1. Želimo vam ugodno kupanje!

Uvek uz Vas, Vaš Jasvel!