Dolaskom sunčanih i sve toplijih dana, vreme je da počnemo da pripremamo novu sezonu korišćenja bazena.

Najpre uredite i očistite površine oko bazena, kako ostatke lišća, bilja, grančica i ostalih nečistoća vetar ne bi odneo u bazen nakon što s njega uklonite zimski prekrivač. Kada uredite porvšine oko bazena, pažljivo uklonite zimski prekrivač s bazena kako vam eventualno preostale nečistoće ne bi upale u bazen. Prekrivač zatim dobro operite, osušite i odložite u neki suv, zatvoren prostor.

Ukoliko je potrebno, mrežicom izvadite lišće i ostale veće nečistoće koje plutaju na površini vode ili su pale na dno bazena.

Proverite svu opremu bazena

Pre svega pregledajte cevi, spojeve, ventile i ostalu opremu.

Rasveta u bazenu vam daje poseban ugođaj tokom noći, pa je potrebno proveriti da li su svi reflektori ispravni. Proverite i ostatak opreme bazena poput merdevina i skimera kako biste izbegli popravke za vreme sezone.

Najteži deo pripreme bazena za sezonu je temeljno čišćenje unutrašnjosti bazena, koje svakako treba uraditi pre prvog punjenja bazena vodom ili dopunjavanja, ukoliko u zimskom periodu ne ispuštate vodu iz bazena.

Imate li sva potrebna sredstva za tretman bazenske vode?

Pre punjenja ili dopunjavanja bazena vodom, obavezno proverite imate li sredstva za tretman bazenske vode.

Naša preporuka su HLORNE TABLETE 200 MULTIFUNKCIONALNE.

To je dezinfekciono sredstvo za tretman vode u bazenima za plivanje i rekreaciju. Ove sporootapajuće tablete su bele boje, karakterističnog mirisa na hlor, sa višestrukim delovanjem na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, viruse, gljivice i alge.

Odlična kombinacija aktivnih supstanci u preparatu pruža da tableta postiže:
Dezinfekcioni efekat – sadrži stabilizovani hlor koji se lagano rastvara u vodi, vrši dezinfekciju i uništava bakterije, gljivice i viruse koji se nalaze u njoj
Algicidni efekat – sprečava rast i razvoj algi
Flokulant – pomaže da voda bude čista, bistra i doprinosi prijatnom osećaju kupača. Sredstvo je širokog spekta delovanja za tretman vode u bazenima za plivanje i rekreaciju. Organska komponenta u tabletama specijalno je zamišljena da bude jedini dodatak vodi u bazenima za plivanje i rekreaciju, sa kojim se eliminišu sve bakterije, virusi, mikroorganizmi i alge.

Način primene:

Podesiti pH vrednost vode u intervalu od 7,2 -7,6.
Tretman održavanja se može izvesti na dva načina:
1)  Staviti u otvor skimera JEDNU HLORNU TABLETU 200 MULTIFUNKCIONALNU na 20m³ vode.
Postupak ponavljati na sedam dana
2)  U dozere ( plivajuće-plutajuće posude ) staviti JEDNU HLORNU TABLETU 200 MULTIFUNKCIONALNU na 20m³ vode.
Tablete dozirati na sedam dana , a po potrebi i češće u zavisnosti od spoljne temperature i vremenskih prilika . Preporučena doza proizvoda se ručno ubacuje u otvore skimera ili plivajuću posudu uz obavezno korišćenje zaštitnih rukavica. Uključiti filtraciju i tada će se proizvod postepeno rastvarati u vodi.
Neophodno je da sva voda u bazenu teče iznova kroz uređaje za prečišćavanje.