Leto je nezamislivo bez kupanja u bazenima, ali ova aktivnost koja nam predstavlja zadovoljstvo se može pretvoriti u neprijatnost zbog infekcija koje možemo dobiti u bazenima. Vlažna i topla sredina pogoduje razmnožavanju i širenju gljivica, bakterija i virusa. Do pojavljivanja ovih infekcija dolazi ulaskom u bazene koji nisu dovoljno dobro dezinfikovani. Veoma je bitno da u bazenima postoji dovoljna cirkulacija vode i hlora.

Izdvojili smo nekoliko praktičnih saveta kako se možemo zaštiti od infekcija koje se mogu naći u bazenima:

  • Po izlasku iz bazena obavezno se istuširajte i isperite lice čistom vodom

Da biste se zaštitili od kožnih oboljenja, crevnih zaraza, upale očiju ili ušiju, vodite računa o higijeni i prilikom izlaska iz bazena istuširajte se sapunom i vodom, a lice isperite čistom vodom.

  • Uvek sedite na čistim i suvim peškirima

Odmak nakon što izadjete iz bazena, tuširanjem se očistite od viška hlora i bakterija koje mogu biti na vama. Osušite se peškirom koji je samo vaš. Veoma je bitno da peškir bude suv, jer prisustvo vlage pogoduje razvijanju bakterijskih infekcija. Da biste sprečili širenje infekcije, telo ne trljajte peškirom, već višak vode blago pokupite.

  • Izbegavajte sedenje u mokrom kupaćem kostimu

Vlaga i toplota podstiču razmnožavanje bakterija i gljivica, stoga nemojte dugo sedeti u mokrom kupaćem kostimu, obavezno ga osušite. Nakon kupanja u bazenu, što pre se istuširajte i obucite čisti veš.

  • Opšte mere zaštite u bazenima

Svako ko ima bazen u svom dvorištu jedva čeka lepo vreme kako bi svi ukućani imali gde da se rashlade. Pravilno održavanje bazena ne zahteva mnogo angažovanja. Samo je važno da se održavanje radi redovno i na adekvatan način. Veoma je važno svakodnevno filtriranje vode. Dezinfekcija je nesumnjivo najbitnija kada je u pitanju bazenska voda. Postoje različita sredstva za dezinfekciju, a neophodno sredstvo za prečišćavanje vode u bazenima je hlor.

HLORNE TABLETE 200 su sporootapajuće tablete izuzetno širokog antimikrobnog spektra delovanja.

Sadrže stabilizovani hlor koji se lagano rastvara u vodi i eliminiše viruse i bakterije koje se nalaze u njoj. Otporne su na dejstvo sunčeve svetlosti i spoljnih uticaja kako na otvorenim, tako i na zatvorenim bazenima. To su kompaktne tablete bele boje, karakterističnog mirisa na hlor. Njihova namena je dezinfekcija vode u bazenima za plivanje i rekreaciju.

Jedna tableta proizvoda “ HLORNE TABLETE 200” je dovoljna za tretiranje 20m3 vode. Tablete se stavljaju  u otvor skimera ili u dozere –plivajuće posude. Tablete dozirati na sedam dana, a po potrebi i češće u zavisnosti od vremenskih prilika i spoljne  temperature.