Postoje posebna hemijska sredstva koja uništavaju alge na poseban način

Alge su najjednostavniji biljni organizmi koji se razmnožavaju uz pomoć fotosinteze, a kod optimalnih uslova (odgovarajuće temperature i hrane), bazeni postaju idealno stanište za njihov razvoj i stvaranja kolonija algi.

One same po sebi nisu izvor problema, odnosno infekcija, već one stvaraju idealne uslove za razvoj štetnih mikroorganizama koji mogu uzrokovati infekcije. Osim ovih, po zdravlje kupača opasnih posledica alge uzrokuju estetske probleme – narušavaju izgled bazena. Voda postaje zamućena, a u ekstremnim slučajevima oseća se i neugodan miris. Prvi znak pojave algi u bazenu su klizave površine bazena.

Problem uništavanja algi u bazenima je njihova otpornost na hlor, koja se izlaganjem hloru povećava. Zbog ovog problema razvijena su posebna hemijska sredstva koja uništavaju alge na drugačiji način od dejstva hlora – algicidi.

Algipool je sredstvo za sprečavanje rasta i razvoja algi

Algicidi efikasno uklanjaju alge ukoliko se redovno koriste, a na tržištu je prisutan veći broj različitih proizvođača. Algi pool je koncentrovano algicidno sredstvo za sprečavanje rasta i razvoja algi u bazenima za plivanje i rekreaciju, fontanama i svim objektima gde postoji mogućnost nastanka i taloženja algi. Koristi se jednom nedeljno, naveče u periodu kada nema kupača, a po potrebi i češće u zavisnosti od vremenskih prilika i zaprljanja bazena.

Izvor: www.hydrolux.info/