Digitalni uređaji postali su nezamenljivi deo naše svakodnevice.

Bilo da su to tableti, kompjuteri, pametni telefoni i televizori – sve su to neizostavni delovi života savremenog čoveka. Ovi uređaji se koriste svakodnevno, a na njima često provedemo i više sati dnevno. Uređaji koji su nam stalno u rukama i često uz lice, poput mobilnih telefona, bez redovnog čišćenja mogu postati pravo leglo bakterija. Pošto se redovno koriste, o njima treba svakodnevno brinuti, a u suprotnom mogu lako postati prenosnici zaraza. Dakle uređaje kao što su mobilni telefon ili tablet treba čistiti svaki dan, dok ono što ređe koristite poput LCD televizora možete čistiti jednom nedeljno. Sa obzirom da su elektoronske komponente takvih uređaja vrlo osetljive, ne mogu se čistiti poput drugih površina. Tako da imajte na umu da se uređaji sa ekranom osetljivim na dodir ne čiste papirnim ubrusima ili maramicama jer one mogu da stvore tanke ogrebotine na samoj površini ekrana.

Da biste očistili ekran, najbolje je da koristite meku krpicu, i to od mikrofibera i odgovarajuće sredstvo namenjeno baš za čišćenje ovakvih uređaja. Nemojte koristiti obične deterdžente ili druge hemikalije jer možete oštetiti ispravnost uređaja.

Preporučujemo da koristite Screen cleaner.

Ovo sredstvo je specijalno formulisano za čišćenje monitora, kamera, foto-aparata, TFT, LCD, laptop ekrana. Efikasno odstranjuje nečistoće, prašinu i masnoće bez ostavljanja tragova, sprečava stvaranje statičkog elektriciteta i smanjuje taloženje prašine. Prijatnog je mirisa i lako za upotrebu – dovoljno je da napriskate ekran i sačekate par sekundi, a onda površinu prebrišete pamučnom krpom.

Izvor: www.zena.blic.rs/