Treba poštovati sanitarno-higijenske mere.

Kupanje u bazenima je često omiljeni način zabave i rekreacije u letnjem periodu, a kako bi ono bilo bezbedno, neophodno je da kupači poštuju preventivne sanitarno-higijenske mere, kao i da se kvalitet vode u bazenima redovno održava. Što se tiče sanitarno-higijenskih mera, važno je da kupači koriste kadice za dezinfekciju stopala i obuće na ulasku u krug bazena i na izlasku iz toaleta, tuširaju se pre i nakon izlaska iz bazena kao i da održavaju dobru ličnu higijenu. Takođe je preporučljivo i nošenje kapa i naočara za plivanje. Ukoliko postoje akutna oboljenja respiratornog, urinarnog ili digestivnog sistema ili oboljenja kože i sluzokože treba izbegavati korišćenje bazena. Takođe, izbegavanje ronjenja i skakanja, kao i sedenja na vlažnim površinama neposredno oko bazena značajno doprinosi smanjenju rizika od infekcija.

Veoma je bitno redovno dezinfikovati vodu u bazenima.

Kada je u pitanju kvalitet vode, neophodno je obavljati redovnu dezinfekciju vode koja podrazumeva uništavanje bakterija, algi i drugih mikroorganizama, a primenjuje se nakon regulisanja pH vrednosti vode. Na tržištu postoji dosta proizvoda za dezinfekciju, a svima njima je zajedničko da uništavaju mikroorganizme koji se nalaze u vodi, te se na taj način voda održava bakteriološki ispravnom.

Hlorne tablete 200 multifunkcionalne imaju dezinfekcioni i algicidni efekat.

Naša preporuka je da koristite multifunkcionalne Hlorne tablete 200, zbog njihovog širokog spektra delovanja. Osim što imaju dezinfekcioni efekat, njima se ujedno postiže i algicidni efekat. Organska komponenta u tabletama specijalno zamišljena da bude jedini dodatak vodi u bazenima za plivanje i rekreaciju, sa kojim se eliminišu sve bakterije, virusi, gljivice, mikroorganizmi i alge. Tablete su i flokulant i pomažu da voda bude čista, bistra što doprinosi prijatnom osećaju kupača.

Izvor: www.zdravlje.org.rs