Održavanje bazena na ispravan način je neophodno kako biste sebi obezbedili ugodno kupanje tokom celog leta. Kako biste izbegli uobičajene greške i omogućili više vremena za opuštanje i zabavu, bitno je da se pridržavate procedure za održavanje bazena.

Navodimo nekoliko korisnih saveta za održavanje vašeg bazena:

Testiranje vode

Voda treba da se testira redovno, po mogućstvu dva ili tri puta nedeljno. Pri tom treba obratiti pažnju da li je pH vrednost u ravnoteži, da li je hlor u bazenu u dobrom odnosu. PH vrednost vode u bazenu bi trebalo da bude nešto iznad neutralne vrednosti, izmedju 7,2 i 7,6. Potrebno je vršiti proveru pH vrednosti na svaka tri, četiri dana.

Šok tretman hlorom

Čak i ako redovno prilagodjavate hemijsku ravnotežu vode u bazenu, poželjno je da šokirate vaš bazen hlorom. Za razliku od redovne upotrebe hlora, šok tretman hlorom podrazumeva veću količinu hlora kako bi se efikasno uklonila organska jedinjenja koja su se razvila u bazenu. Šok hlor tretman se radi jednom mesečno.

Zbog svog širokog spektra delovanja obezbedjuju kompletnu dezinfekciju vode u vašem bazenu.

Organska komponenta u tabletama je specijalno zamišljena da bude jedini dodatak vodi u bazenima za plivanje i rekreaciju, sa kojim se eliminišu sve bakterije, virusi, mikroorganizmi i alge. To su sporootapajuće tablete bele boje, karakterističnog mirisa na hlor, sa višestrukim delovanjem na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, viruse, gljivice i alge.

Odlična kombinacija aktivnih supstanci u preparatu pruža da tableta postiže:
Dezinfekcioni efekat – sadrži stabilizovani hlor koji se lagano rastvara u vodi, vrši dezinfekciju i uništava bakterije, gljivice i viruse koji se nalaze u njoj

Algicidni efekat – sprečava rast i razvoj algi

Flokulant – pomaže da voda bude čista, bistra i doprinosi prijatnom osećaju kupača.

Primena je veoma jednostavna, u otvor skimera ili plovnog dozatora potrebno je staviti jednu tabletu na 20m³ vode.

Uvek uz vas, vaš Jasvel!