Dolazi nam hladnije vreme što govori da je vreme za detaljno čišćenje kuće i pripremanje prostorija za zimu. Jesenje čišćenje je slično prolećnom, jer svoj dom spremate za sledeće godišnje doba. Kako se temperature spuštaju, sve više vremena provodimo u kući. Sa dolaskom nižih temperatura palimo grejanje i zatvaramo prozore, a u kući tad cirkuliše sve manje svežeg vazduha. Osim redovnog provetravanja prostorija, neophodno je da svoje domove pripremite za zimu.

Navodimo na šta sve treba da obratite pažnju prilikom jesenjeg čišćenja doma:

  • Očistite prometna područja kao što su hodnici

Hodniku je potrebna dodatna pažnja na jesen, jer je najprometnije mesto koje se brzo prlja zbog mokrih cipela. Prebrišite sve ručice na vratima, podove i stepenice, kukice za kapute, pa čak i mesta na kojima redovno ostavljate ključeve. Takođe, prebrišite sva ogledala i druge slične površine u kući. Često se tokom godine prašina skuplja i u lampama, stoga skinite poklopce od lampi, očistite prašinu, prebrišite ih i zamenite sijalice ukoliko je potrebno. Jedan od najvažnijih poslova jesenjeg čišćenja je i dubinsko čišćenje tepiha, jer je tokom leta vaš tepih upio prašinu i prljavštinu. Specijalni tretman tepiha će osigurati da vaš tepih bude čist tokom hladnijih meseci.

  • Operite prozore i zavese

Sada je savršen tajming da vaši prozori budu čisti. Prvo usisajte okvire prozora kako biste uklonili prašinu, zatim isperite stakla blagim rastvorom za čišćenje. Magičnom krpom i sredstvom za čišćenje brzo i lako ćete očistiti prozore u vašem domu. Ipak, najveći problem predstavlja čišćenje uglova prozorskih stakala gde se skuplja mnogo prljavštine. Možete ih očistiti starom četkicom za zube natopljenom sredstvom za čišćenje. Zavese operite i ostavite na štriku da se osuše. Tako ćete se rešiti prašine koja se na njima skupljala tokom leta.

  • Vlažnom krpom prebrišite radijatore

Pre nego što počnete sa grejanjem, prebrišite sve radijatore i ventilacione otvore kako bi vazduh bio kvalitetniji tokom grejnog perioda.

  • Operite posteljinu, uključujući jastuke i prekrivače

Nakon što ste oprali posteljinu, izvadite dušeke. Kada ih budete vraćali, okrenite ih na drugu stranu i usisajte ispod i oko njih. Ukoliko je potrebno, na dušeke naprskajte mešavinu esencijalnog ulja i vode i otvorite prozore da se dobro osuše pre nego što stavite posteljinu. Nakon čišćenja garderobera, izvadite odeću i obuću za hladno vreme.

  • Očistite predmete koje stalno koristite rukama

Ovo uključuje predmete kao što su daljinski upravljač televizora, prekidači za svetlo, vaš mobilni telefon, tastatura i radni sto, jer dolaze u redovan kontakt sa rukama.

Za jesenje čišćenje vašeg doma naša preporuka je ČISTULJKO.

To je tečno obojeno sredstvo prijatnog mirisa za pranje i čišćenje svih površina koje zahtevaju čestu primenu. Čisti, odmašćuje i ostavlja prijatan miris nakon primene. Idealan je za pranje pločica, podova i većih površina u zdravstvu, javnim ustanovama i domaćinstvu za svakodnevnu primenu.

Način primene: 20 ml sredstva rastvoriti u 1 L vode. 1L proizvoda dovoljan je za 50 L radnog rastvora. Za otpornije nečistoće sipati sredstvo direktno na površinu koja se čisti, obrisati i isprati vodom.

Mislimo na Vas, Vaš Jasvel