Higijena ruku je najbitnija preventivna mera. Redovno pranje ruku je dobar i vrlo jednostavan način sprečavanja širenja mnogih zaraznih bolesti koje se prenose nečistim rukama. Ruke treba prati mlakom vodom i sapunom. Ruke perite najkraće 30 sekundi, kako biste uklonili sve bakterije.

Gde grešimo prilikom pranja ruku?

Ne koristite dovoljno sapuna 

U jednom danu dodirnemo mnoštvo predmeta, jednom kada dođu u dodir sa prstima, mikrobi se lako prenose na lice i telo koje njima diramo. Pranje ruku je najbolji način za zaštitu, pa ih perite sapunom i vodom, ili očistite dezinfekcijskim sredstvima. Nakon pranja ih isperite i obrišite.

Ne perite samo dlanove

Ne zaboravite na temeljno pranje, posebno površinu ispod nokta i pregibe među prstima. Detaljno operite prste i prostor između njih, nokte i prednji deo šake.

Ne perete ruke dovoljno dugo

Veoma je bitno da ruke perete dovoljno dugo kako biste se rešili virusa i bakterija. Preporučujemo da detaljno perete ruke oko 20 sekundi.

Ne isperete ruke dobro

Ruke je potrebno dobro isprati. Nakon pravilnog pranja ruku, morate dobro da ih isperete ispod mlaza čiste vode, hladne ili tople, kako bi se sve nečistoće uklonile sa kože. Ako dobro ne isperete sapun, osim što može doći do toga da se ne uklone sve nečistoće, može doći i do iritacije kože.

Preskačete sušenje ruku

Virusi će se lakše preneti sa mokrih ruku, pa uzmite dovoljno vremena da ih dobro osušite. Obrišite ih suvim i čistim ubrusom ili čistim peškirom, a ako ste na javnom mestu, svakako koristite paprine ubruse ili električne sušače.

Naša preporuka je KOLIBRI TEČNI SAPUN-PENA.

To je sapun za ruke sa kremastom penom, laganog, osvežavajućeg i ugodnog mirisa, stvara bogatu penu koja se lako ispira. Neguje i hidrira kožu čineći je glatkom i mekom. Namenjen je svim tipovima kože, pH neutralan, ne isušuje i ne iritira kožu. Sistem koji sapun pretvara direktno u penu obezbeđuje odličnu ekonomičnost. Tečni sapun-pena namenjen je za svakodnevno i često pranje ruku. Zbog male potrošnje idealan je za upotrebu u hotelijerstvu, ugostiteljstvu, velikim prometnim toaletima, tržnim centrima, domaćinstvima, školskim i predškoliskim ustanovama i drugim objektima gde je neophodno često pranje ruku.