Sezona praznika je ovde, i ne postoji ništa magičnije od pečenja božićnih kolačića sa svojim najmilijima. Kuhinja postaje srce doma, ispunjena smehom, slatkim mirisima i dragocenim porodičnim uspomenama. Ali pre nego što počnemo da mešamo sastojke i valjanje testa, hajde da pričamo o važnosti čiste i sigurne kuhinje.
Prilikom pečenja, od ključnog je značaja da se osigura da vaš radni prostor bude bez bakterija.

Tu stupa na snagu Jasvel-ovo sredstvo za dezinfekciju Asepssol!

Brzo prskanje na kuhinjskim pultovima sa Asepssolom će osigurati da vaše površine budu čiste, omogućavajući vam da pečete sa mirom, a da pritom zadržite praznično raspoloženje netaknuto. 

Sada kada je vaša kuhinja spremna, evo jednostavnog i ukusnog recepta za božićne kolačiće koji će svi voleti:

Klasični božićni šećerni kolačići

Sastojci:

  • 2, 3/4 šolje višenamenskog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 šolja neslanog putera, omekšanog
  • 1, 1/2 šolje šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 kašičice ekstrakta badema (opcionalno)
  • Obojeni šećer ili ukrasi za dekoraciju

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 175 ° C.
  • U maloj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. Izdvojite.
  • U velikoj posudi pomešajte, krem zajedno puterom i šećerom dok ne postane svetlo i paperjasto. Dodajte jaje, ekstrakt vanile, i ekstrakt badema (ako koristite). Mutite dok ne postane glatko. Postepeno dodajte suve sastojke vlažnim sastojcima i mešajte dok se dobro ne sjedini.
  • Razvijte testo na pobrašnjenoj površini i isecite na zabavne praznične oblike pomoću modli. Stavite kolačiće na pleh i pecite 8-10 minuta, ili dok ivice ne budu lagano zlatne.
  • Ostavite da se ohlade, a zatim ukrasite.
  • Uživajte u ovim ukusnim kolačićima sa svojom porodicom i ne zaboravite da dezinfikujete kuhinju pre i posle pečenja sa Asepssolom za sigurno, čisto i zabavno iskustvo odmora!
  • Kuhinja spremna za prazničnu sezonu: čista i sveža sa Asepssolom.

Živeli za penušavu sezonu praznika!
Mislimo na vas,
Vaš Jasvel