Hlorovodonična kiselina (sona kiselina) je bezbojna tečnost koja se koristi u sredstvima za čišćenje i dezinfekciju domaćinstva.

Najčešće se koristi za čišćenje sanitarija od kamenca, ali njen hemijski sastav je veoma agresivan jer dok rastvara kamenac i ostale nečistoće, rastvara i površinski sloj metala, tako da bilo koji predmet koji je pocinkovan ili hromiran može izgubiti zaštitni sloj i početi da rđa. Takođe, treba veoma obazriv prilikom upotrebe sone kiseline i pridržavati se uputstva. Nikada nemojte sipati različita sredstva za čišćenje jedno za drugim, bez prethodnog ispiranja. Zbog svih ovih razloga mnogo je bolje koristiti sredstva koja u sebi ne sadrže sonu kiselinu jer ste onda potpuno sigurni da se neće dogoditi nikakva loša hemijska reakcija i da će Vaše sanitarije biti bezbedne od korozije.

Naša preporuka je Kolibri Anti kamenac.

Ovo tečno obojeno sredstvo sa raspršivačem u svom hemijskom sastavu ne poseduje sonu kiselinu i ne oštećuje površine koje su njime tretirane. Štiti sanitarije i sve predmete u kući koji su podložni skupljanju kamenca. Prijatnog je mirisa i namenjen je svim mestima koja imaju problem sa kamencem – od prehrambene industrije, restorana, javnih ustanova do domaćinstava.