Iako je čišćenje kupatila nešto što radimo nekoliko puta nedeljno, ili bar jednom nedeljno, u toku prolećnog čišćenja možete da izdvojite vreme da zamenite neke dotrajale elemente, unesete nešto novo, ili sortirate vašu kozmetiku. 

Kako efikasno očistiti kupatilo?

Prvi deo je najteži, zato ga valja obaviti na početku. Detaljno čišćenje kade, lavaboa i tuš kabine može biti vrlo naporno. Prilikom prolećnog čišćenja trebalo bi obratiti pažnju na mesta koja prilikom redovnog čišćenja preskačemo. U zavisnosti od oblika sanitarije u vašem kupatilu, čistite iza, ispod, iznad i sa strane. Čišćenje slivnika je takođe neophodan deo čišćenja.
Takođe bi određeno vreme trebalo da odvojimo za ribanje pločica i delova između pločica.

Kada smo očistili glavne delove kupatila, možemo da se posvetimo čišćenju ormarića i polica.
Lepo očistite i bacite sve sitnice koje ne koristite. Polomljene šnale, stare četke i druge stvari nikome nisu korisne. Operite češljeve i četke za kosu. Zavesu za tuš operite ili zamenite.
S vremena na vreme je potrebno očistiti mašinu za pranje veša. Naš predlog je uključivanje prazne mašine sa malo belog sirćeta za dezinfekciju. Obavezno prebrišite i kantu za veš. Ne zaboravimo čišćenje svih držača, u kadi, na vratima tuš kabine, držače za peškire, kao i sve prekidače i utičnice.

Detaljno čišćenje wc šolje kako unutra, tako i spolja je neizostavan deo prilikom prolećnog čišćenja kupatila kao i čišćenje same četke. Idealno je vreme da se rešite zapušenih odvoda ukoliko ih imate. Nakon što ste obrisali prašinu, operite sve prostirke i oribajte pod.

Naša preporuka je KOLIBRI SANISEPT.

Čuva i štiti Vaše sanitarije, ostavlja za sobom mirisnu svežinu i besprekornu belinu Vaših sanitarija. Efikasno čisti, dezodoriše i otklanja kamenac sa keramičkih površina uz ostavljanje visokog sjaja. Uspešno otklanja i najtvrdokornije nečistoće i naslage sa zidova i rubova WC – školjke, uništavajući pritom sve prisutne bakterije. Zahvaljujući svojoj gustini Sanisept ostaje na površini duže nego tečnost garantujući efikasnost i bolje čišćenje. Redovna upotreba Sanisept-a pruža potpunu čistoću i mirisnu svežinu.
Sredstvo naneti na površinu, ostaviti da deluje 5-10 minuta, izčetkati i isprati vodom. U slučaju većih nečistoća ostaviti sredstvo da deluje preko noći. Pogodan je za čestu upotrebu, ne sadrži sonu kiselinu i ne šteti Vašim sanitarijama.

Uvek uz vas, Vaš Jasvel!