Higijenska dezinfekcija ruku se primenjuje nakon pranja ruku sapunom i vodom

Sredstvo za higijensku dezinfekciju se utrljava u kožu ruku između 30 sekundi i 1 minuta, kada i počinje njegovo delovanje. To je proces koji omogućava visok stepen higijene, u svrhu antisepse, naročito u bolničkim uslovima gde je veoma bitno smanjiti broj štetnih bakterija i mikroorganizama na minimum.
Na našem tržištu postoje proizvodi koji su namenjeni higijenskoj dezinfekciji ruku i oni sadrže dezinficijense koji su na bazi izopropil i etil alkohola. Veoma je bitno pravilno izabrati proizvod, vodeći računa o sastojcima i karakteristikama i koristiti ih kada nemate mogućnost da operete ruke tj. kada nema vode u blizini ili kada želite da postignete dodatnu zaštitu. Takođe, bitno je izabrati proizvod koji ne isušuje kožu i ima prijatan miris jer nekim ljudima takvi mirisi mogu biti neugodni.

Naša preporuka je DEZIALL HAND PLUS.

On je gotov radni rastvor za hiruršku i higijensku dezinfekciju ruku i kože tela sa baktericidnim, fungicidnim, virucidnim i tuberkulocidnim dejstvom. Uništava vegetativne oblike gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija i lipofilne viruse, a deluje i protiv bolničke MRSA. Koristi se nerazblažen za dezinfekciju ruku i kože tela u: zdravstvu, veterini, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, javnoj higijeni. Predviđen je za normalnu i osetljivu kožu ruku. Prisustvo mlečne kiseline štiti i neguje kožu ruku od isušivanja i pucanja, pri čemu ona ostaje elastična i meka.
Namenjen je samo za spoljnu upotrebu.