Pranje sudova je neizbežan posao u svakom domaćinstvu. Da biste što više skratili vreme potrebno za ovaj često omražen zadatak, potrebno je da pravilno organizujete svoj rad. Postoje neki zaista dobri trikovi koji će Vam pomoći da uvek brzo operete suđe.

Čak i oni koji imaju mašinu za sudove moraju da ručno properu bar nekoliko sudića. Da ne biste ostali zarobljeni kraj sudopere, navodimo par saveta koji su vrlo korisni za ubrzavanje pranja.

Saveti za brzo pranje sudova

Pre nego što bilo šta počnete, potrebno je da sa sudova očistite ostatke hrane. Uvek isperite sudove nakon upotrebe. Ovo će Vam pomoći da izbegnete ribanje. Ukoliko imate vremena, potopite sudove.

Preporučujemo da koristite rastvor sode bikarbone, deterdženta za pranje suđa i vrele vode. Potrebna Vam je manja količina sode bikarbone i deterdženta, jer potapate suđe. Ako nemate vremena da potopite sudove neposredno pre pranja, koristite isti rastvor i napunite sudoperu vrelom vodom, zatim ubacite sudove.
Koristite četku za pranje suđa. Ona će Vam olakšati da doprete do delova do kojih ne možete sunđerom. Izribajte svaki komad. Ako naiđete na malo tvrdokornije mrlje, pospite ih sodom bikarbonom i ponovo izribajte. Ona se ponaša kao blagi abraziv i učiniće pravo čudo na tanjirima i šerpama. Isperite suđe u vreloj vodi i stavite da se prosuši. Čaše brišite suvom krpom nakon pranja. Na taj način ćete izbeći pojavljivanje mrlja od vode.

Ukoliko pratite pomenute korake, pranje suđa postaje rutinski posao koji ćete završiti za petnaestak minuta. Bitno je da ne dopustite nagomilavanje suđa već da ih redovno operete nakon svakog obroka.

I na kraju, nakon pranja suđa, oribajte i sudoperu. Za nju takođe možete koristiti pomenuti rastvor sode bikarbone i deterdženta za pranje suđa.

To je tečni deterdžent prijatnog mirisa za pranje i odmašćivanje posuđa. Prisustvo glicerina u preparatu sprečava isušivanje kože Vaših ruku. Kolibri Grande je namenjen za svakodnevno pranje posuđa. Odstranjuje masnoću i zaprljanja, a nakon njegove primene posuđe dobija blistavi sjaj i belinu.

Uvek uz Vas, Vaš Jasvel!