U zimskim danima birajte proizvode sa glicerinom kako bi vaša koža bila sveža i meka. Ukoliko inače imate problema sa suvom kožom, onda je glicerin rešenje. Osim toga, pomaže u održavanju pH ravnoteže kože. Glicerin stvara sloj vlage na vašoj koži koji štiti od štetnih UV zraka, hidrira je i održava zdravom i sjajnom. Ima i brojna lekovita svojstva i može delovati kao prirodni lek, naročito u lečenju kožnih bolesti.

Kako da negujete ruke tokom zime?

Što su dani hladniji, to više mislimo o nezi ruku. Rukama ne smetaju samo niske temperature već i kućna hemija, a kad pomislimo koliko puta ih dnevno operemo, jasno je da moramo da budemo što nežniji prema njima.

Preporuka je da se koriste tečni sapuni sa glicerinom, mlekom ili medom, jer tvrdi sapuni mogu da budu grubi i oštete pH balans kože. Pored glicerinskih sapuna u ponudi su i kreme za ruke sa dodatkom glicerina. Glicerin u kremi je pogodan za ispucale suve ruke, a biće im saveznik i u letnjim i u zimskim danima. Kada je mnogo vruće ruke mogu biti iziritirane i izložene čestim ekcemima i svrabu. U tom slučaju krema sa glicerinom ublažiće nadraženu kožu i vratiti joj hidrantnost koju je izgubila. Isto tako štitiće kožu ruku u zimskom periodu kada popuca i ošteti se usled veoma niskih temperatura. Osim krema za ruke, glicerin se može i samostalno koristiti u ove svrhe. Na kožu koja je oštećena može se naneti direktno malo glicerina ili se pak napraviti maska za ruke. Najjednostavniji i najefikasniji način da ruke ostanu meke i lepe je da se u malo tople vode doda nekoliko kapi glicerina. Ova kupka preporučuje se jednom dnevno kako bi se koži ruku vratio sjaj. Da bi vaše ruke ostale glatke i mekane, ključno je da ih pravilno perete i negujete.

Naša preporuka je KOLIBRI KREM SAPUN SA GLICERINOM.

To je tečni, krem sapun sa glicerinom namenjen za svakodnevno pranje ruku. Zbog prisustva glicerina pogodan je za česta pranja ruku. Koristi se u prehrambenoj industriji, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, veterini, školskim i predškolskim ustanovama, kao i u domaćinstvima. Kolibri krem sapun prijatnog i blagog mirisa štiti i neguje kožu Vaših ruku. Prisustvo glicerina u preparatu štiti kožu od isušivanja. Za higijensko pranje ruku potrebno je naneti 5 ml tečnog sapuna na vlažne ruke, trljati ih oko 30 sekundi, a zatim ih isprati čistom vodom.