Posle lica, ruke su prva stvar koju primetimo na osobi, pa je pravilna nega ruku vrlo važna. Ukoliko imate suvu i ispucalu kožu na rukama, glicerin je pravo rešenje. Glicerin je s razlogom jedan od najčešće korišćenih sastojaka u industriji kozmetičkih i medicinskih preparata. Hidrira kožu, pomaže pri zarastanju rana i lečenju brojnih kožnih oboljenja. Zbog navedenih kvaliteta, ovaj sastojak je namenjen i za osetljivu kožu.

Glicerin ili glicerol je alkoholna sirupasta tečnost bez mirisa i boje koja se uglavnom nalazi u životinjskim mastima i biljnim uljima. Pored navedenog prirodnog postoji i sintetički glicerin, koji nastaje hemijskim procesom u kojem učestvuju nafta, hlor i propilen. Glicerin danas ima više od 1500 namena, a najpoznatija je nega kože. On deluje kao regenerator za kožu. Štiti kožu od štetnih uticaja istovremeno poboljšavajući njenu strukturu.

Dva razloga zašto je glicerin dobar za kožu

Hidratacija

Najbitnija karakteristika glicerina je ta što hidrira kožu. Glicerin deluje isto kao sunđer, privlači vlagu i zadržava je. Rezultat je meka, glatka i elastična koža. Nanošenje glicerina omogućava zadržavanje vlage, kako u dubljim slojevima kože, tako i u njenom površinskom sloju. Na ovaj način se sprečava isušivanje i boranje, a koža dobija zdrav sjaj i teksturu.

Štiti kožu

Glicerin pomaže ćelijama kože da pravilno vrše svoju funkciju i formiraju zaštitinu barijeru. U zimskim mesecima naša koža je najosetljivija. Vetar, niske temperature i manjak vlage u vazduhu dovode do isušivanja ali i pucanja kože. Glicerin takođe može pomoći očuvanju vlažnosti kože usled isušenog vazduha u zatvorenom prostoru.

Naša preporuka je KREM SAPUN SA GLICERINOM

Kolibri krem sapun prijatnog i blagog mirisa štiti i neguje kožu Vaših ruku. Prisustvo glicerina u preparatu štiti kožu od isušivanja. Krem sapun sa glicerinom namenjen je za svakodnevno pranje ruku. Zbog prisustva glicerina pogodan je za česta pranja ruku. Koristi se u prehrambenoj industriji, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, veterini, školskim i predškolskim ustanovama, kao i u domaćinstvima. Za higijensko pranje ruku potrebno je naneti 5 ml tečnog sapuna na vlažne ruke, trljati ih oko 30 sekundi, a zatim ih isprati čistom vodom.

Mislimo na Vas, Vaš Jasvel