Prvo i osnovno pravilo je zarad DEZINFEKCIJE.

Dezinfekcijskim sredstvom nazivamo onu hemikaliju koja uništava ili neutralizuje mikroorganizme u vodi bazena. Mikroorganizmi su živa bića nevidljiva golim okom koja neprekidno dospevaju u vodu preko kiše, vetra i kupača. Od bakterija, virusa, algi i gljiva, bakterije su najveći neprijatelji. Najveći broj mikroorganizama je bezopasan za ljudski organizam, ali neki od njih izazivaju bolesti ili infekcije. Ukoliko se ne unište, preko vode prelaze sa jednog čoveka na drugog. Organske materije vodu bazena čine mutnom. Za dezinfekciju se najčešće koriste jedinjenja hlora.

Hlor mora da se stavlja redovno, bilo da su u pitanju kućni bazeni ili javna kupališta.

Znamo da je bazen u dvorištu idealan za spas od letnjih vrćina. Zvuči jednostavno, samo ga treba postaviti i napuniti vodom. Ali, održavanje adekvatne higijene u bazenu traje duže od jednog buć.

Za bezbrižno rashlađivanje u bazenu potrebni su brojni preparati. U bazenima većim od tri kubika najbitnije je održavanje adekvatne pH vrednosti vode koja iznosi 7.2 -7.6.

Ova pH vrednost se održava hemikalijama, dok je kod manjih bazena jedino bezbedno kupanje bez upotrebe preparata samo ukoliko se voda svakodnevno menja.

Upotreba hlora se preporučuje, i to doza od 0,3 do 0,6 miligrama po litru vode. Jednom kada se tableta hlora istroši, potrebno ju je zameniti novom. Pored tableta bazen na nedeljnom nivou zahteva i dodavanje hlora u granulama.

JASVEL HLORNE TABLETE 200 REŠAVAJU PROBLEM DEZINFEKCIJE U BAZENIMA!

Ove hlorne tablete su dezinfekciono sredstvo za tretman vode u bazenima za plivanje i rekreaciju. Kompaktne tablete su bele boje karakterističnog mirisa na hlor.

su sporootapajuće tablete izuzetno širokog antimikrobnog spektra delovanja. Sadrže stabilizovani hlor koji se lagano rastvara u vodi i eliminiše viruse i bakterije koje se nalaze u njoj. Otporne su na dejstvo sunčeve svetlosti i spoljnih uticaja kako na otvorenim, tako i na zatvorenim bazenima. Njihova namena je dezinfekcija vode u bazenima za plivanje i rekreaciju.
Način primene: Podesiti pH vrednost vode u intervalu od 7.2 -7.6. Staviti u otvor skimera JEDNU HLORNU TABLETU 200 na 20m³ vode. Postupak ponavljati na sedam dana.
U dozere ( plivajuće-plutajuće posude ) staviti po JEDNU HLORNU TABLETU 200 na 20m³ vode. Tablete dozirati na sedam dana, a po potrebi i češće u zavisnosti od vremenskih prilika i spoljne temperature. Preporučena doza proizvoda se ručno ubacuje u otvore skimera ili plivajuću posudu/dozere, uz obavezno korišćenje zaštitnih rukavica.
Uključiti filtraciju i tada će se proizvod postepeno rastvarati u vodi.
Neophodno je da sva voda u bazenu teče iznova kroz uređaje za prečišćavanje.
Voda u bazenu biće kristalno čista i prozirna samo ako su sastojci u hemijskoj ravnoteži.

Uvek uz Vas, Vaš Jasvel!