Često na reklamama imamo prilike da čujemo o različitim kozmetičkim proizvodima koji sadrže neku kiselinu i dobri su za našu kožu. Možda ste se nekada zapitali u čemu je zapravo tajna i kako kiseline deluju na našu kožu. Ono što je najvažnije znati je da naša koža zapravo kisela sredina zahvaljujući mlečnoj kiselini i aminokiselinama koje se luče iz znojnih i lojnih žlezda. Ove kiseline nas štite od štetnih mikroorganizama, kao što su bakterije, gljive i virusi i svaki poremećaj kiselosti otvara vrata mikrobima da krenu u napad. Mlečna kiselina spada u grupu tzv. alfa hidroksilnih (AHA) kiselina, veoma popularnih u svetu zbog svoje efikasnosti u rešavanju raznih estetskih problema kože, a pošto reč o prirodnoj komponenti mleka i mlečnih fermenata neželjena dejstva ove kiseline su svedena na minimum.

Mlečna kiselina je posebno značajna zbog svog efekta na hidrataciju kože.

Naročito dobri efekti se postižu kod dehidrirane kože bez tonusa. Sa druge strane ona ima i antibakterijska svojstva jer štiti od upala ili utiče umirujuće na kožu ukoliko je do upala već došlo. Zbog toga se dodaje u sredstva za kozmetiku, ali i u sredstva za dezinfekciju kože gde se pokazala kao vrlo efikasna. Naročito je značajna u slučajevima kada se kombinuje sa agresivnijim sredstvima za dezinfekciju poput alkohola koji može da isuši kožu. Iz toga razloga smo osmislili proizvod namenjen dezinfekciji ruku koji je kombinacija dve vrste alkohola i mlečne kiseline – Deziall hand plus.

Deziall hand plus predviđen je za normalnu i osetljivu kožu ruku.

Koristi se nerazblažen za dezinfekciju ruku i kože tela u: zdravstvu, veterini, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji i svuda gde se zahteva visok stepen higijene. U pitanju je baktericid, fungicid, virucid i tuberkulocid koji dokazano uništava vegetativne oblike gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija i lipofilne viruse (HIV, herpes virus, hepatitis, orthomyxo i paramyxo virus). Zbog toga što sadrži mlečnu kiselinu štiti i neguje kožu ruku od isušivanja i pucanja  (pojave mikrolezija), pri čemu ona ostaje elastična i meka. Prijatnog je i blagog mirisa.

Izvor: https://estetika-bg.com