Tokom godine većina žena nema problema sa suvim rukama, ali zato zimi postanu izuzetno osetljive, pri svakom zahlađenju i naletu vetra, koža postane suva i gruba na dodir.
Obični sapuni mogu pogoršati situaciju i zato je uvek preporučljivo da posle pranja namažemo kremu za ruke.

Sapun koji u sebi sadrži glicerin je svakako preporučljiv za svakodnevnu upotrebu a pogotovo u hladnim danima.

Glicerin za kožu: zašto je glicerin vaš novi zaštitnik u borbi protiv suve kože.

Čak i ako su vam poznati proizvodi u kojima se nalazi glicerin, verovatno se pitate koje su njegove prednosti u slučaju suve i iritirane kože. Razjasnićemo sve što vam je nejasno!

Objasnićemo vam sve što treba da znate o ovom fenomenalnom sastojku, kao i to na koji način čuva blistavost vaše kože.

Šta je glicerin?

Glicerin ima izuzetna hidrirajuća svojstva, do te mere dobra da ga možemo smatrati magnetom za vodu. Glicerin pripada vrsti hidrirajućih agenijih kao humektanti, koji su cenjeni zbog svoje sposobnosti privlačenja i zadržavanja vlage. Kada glicerin uvrstite u svoju svakodnevnu metodu za negu kože, on uzima vlagu is okruženja, bilo iz dubljih slojeva kože ili iz vazduha, i pruža osećaj veće glatkoće i uravnoteženosti spoljnjeg sloja kože.

Glicerin za suvu kožu

Ova hidrirajuća svojstva čine glicerin popularnim sastojkom proizvoda za negu kože, koji se dodaje da bi se osigurala dodatna hidratacija. Zbog toga glicerin možete pronaći kako u proizvodima za čišćenje lica, tako i u proizvodima za negu kose ili kremama za brijanje. S obzirom na to da glicerin nema ni boju ni miris, verovatno ga nećete osetiti, ali ćete primetiti njegova dejstva.

Dejstvo glicerina na kožu

Na osnovu svega rečenog, možete zaključiti da će vam glicerin pružiti potrebnu hidrataciju ako vam je koža suva, ako se peruta, ili vas svrbi. A to važi kako za suv zimski vazduh, tako i za letnje vlažno vreme.

Kolibri krem sapun prijatnog i blagog mirisa štiti i neguje kožu vaših ruku. Prisustvo glicerina u preparatu štiti kožu od isušivanja. Krem sapun sa glicerinom namenjen je za svakodnevno pranje ruku. Zbog prisustva glicerina pogodan je za česta pranja ruku. Koristi se u prehrambenoj industriji, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, veterini, školskim i predškolskim ustanovama, kao i u domaćinstvima. Za higijensko pranje ruku potrebno je naneti 5 ml tečnog sapuna na vlažne ruke, trljati ih oko 30 sekundi, a zatim ih isprati čistom vodom.

Uvek uz Vas, Vaš Jasvel!