Svi govore o dezinfekciji ruku, stvari, kvaka, a šta je sa vazduhom?

Virusi i mikrobi mogu da opstanu u vazduhu i po nekoliko sati. To je jedan od razloga zbog koga treba redovno provetravati stan ili kuću. Veoma je važno redovno provetravanje svih prostorija u kući. Neophodno je da se provetravaju i pokrivači, ćebad i svo pokućstvo koje možete da iznesete tokom dana. Ako imate dvorište ili sunčane delove stana ili kuće, iskoristite sunčevu svetlost kada vremenski uslovi to dozvole kako biste dodatno uklonili viruse i mikrobe koji eventualno nisu skinuti sa garderobe ili uređaja. Kako biste održavali optimalnu vlažnost vazduha u domu i sprečili razmnožavanje štetnih mikroba, možete iskoristiti lekovito dejstvo esencijalnih ulja koja istovremeno pročišćavaju vazduh od štetnih mikroba, jačaju imuni sistem i poboljšavaju raspoloženje. Takođe, neke kućne biljke kao što su aloja, fikus ili filadendron, osim što su zaslužne za više kiseonika, imaju sposobnost prečišćavanja vazduha.

Kako dezinfikovati vazduh?

Bitna stavka na koju morate da obratite pažnju je čišćenje prostora u kojima boravite. U dezinfekciji prostora i osvežavanju vazduha mogu Vam pomoći i prirodni osveživači. Oni će se verovatno kraće zadržavati u vazduhu od kupovnih, pa ih koristite češće. Ne zaboravite da su osveživači samo pomoćnici, a ključno je luftirati prostorije. Držite prostorije otvorenim, uključite ventilaciju i temeljno čistite i dezinfikujte dom.

Naša preporuka je ASEPSSOL AEROSOL

To je tečno dezinfekciono dezodorantsko sredstvo, sa delovanjem na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, gljivice i na pojedine tipove virusa. Korišćenjem asepssol aerosola se bitno smanjuje mogućnost negativnih uticaja bakterija, virusa, gljivica ili prašine na naš organizam.

Asepssol aerosol svojim katjonskim površinski aktivnim delovanjem u vazduhu i na različitim površinama, predmetima i materijalima uništava mikroorganizme, neprijatne mirise i elektrostatičko naelektrisanje.

 Zbog svog dezinfekcionog svojstva ima veoma široku primenu kao što je dezinfekcija i dezodoracija vazduha u bolnicama i domovima zdravlja, prehrambenoj industriji, živinarstvu, ugostiteljstvu, hotelijerstvu, brijačko-frizerskim radnjama, salonima za negu lepote, teretanama, u unutrašnjosti sredstava javnog prevoza, taksi vozila, vozova, aviona i porodičnih automobila, ali i dezinfekcija klima uređaja. Idealan je za korišćenje kako na mestima gde je velika koncentracija ljudi tako i u privatnim stanovima i kućama ukoliko želimo da očistimo prostor od raznih zagađivača.

Mislimo na vas,
Vaš Jasvel