Da biste očistili bazen u proleće, sledite nekoliko koraka.
Prvo uklonite sve plutajuće ostatke kao što su lišće, grančice, ili insekte pomoću nastavka za grabulje.
Zatim uklonite poklopac bazena, isperite ga, temeljno očistite i ostavite da se osuši. Kada se poklopac ukloni, najbolje je da uklonite višak vode sa vrha poklopca pre nego što ga skinete, a ako ima dosta vode, možda ćete želeti da koristite pumpu za poklopac ili neku vrstu sifona da uradite posao umesto vas. Oko pumpe i filtera, obavezno očistite lišće. Odrežite drveće ili žbunje koje rastu blizu bazena. Na kraju, usmerite prskanje i oticanje vode dalje od bazena kako biste sprečili dalje zagađenje vode. Ako vaš materijal oko bazena to dozvoljava, pratite pranje pod pritiskom nanošenjem razblaženog rastvora izbeljivača. Lagano premažite i istrljajte područje najlonskom četkom ili metlom da pokrijete sve žlebove i džepove.

Da biste podesili pH nivo vode u bazenu u proleće, postoji nekoliko metoda koje možete koristiti. Jedna opcija je dodavanje sredstva za povećanje pH, koji može podići i stabilizovati pH nivo vode u vašem bazenu. Druga opcija je da koristite pH trake za merenje pH nivoa vode u vašem bazenu i prilagodite ga u skladu s tim dodavanjem kiseline za snižavanje pH ili bikarbonata za podizanje pH. Važno je redovno testirati vodu u bazenu kako biste bili sigurni da je pH nivo u odgovarajućem opsegu (7,2-7,8) za optimalan komfor plivača i hemijsku efikasnost.

To je koncentrovani preparat za povećanje pH vrednosti vode u bazenima za plivanje i rekreaciju. Prah je bele boje, bez mirisa, lako rastvorljiv u vodi. Njegova namena je regulisanje pH vrednosti vode. Preporučena pH-vrednost vode u bazenu je blago bazna, što doprinosi ugodnom osećaju kupača. pH-vrednost ispod 7,2 nadražuje oči i ima korozivno delovanje.
Regulator pH plus je potrebno rastvoriti u plastičnoj posudi i sipati na više mesta po obodu bazena u periodu kada nema kupača (poželjno u večernjim satima).
Dodavanjem 100g Regulatora pH plus na 10m³ vode povećava se pH vrednost vode za 0,2. Vrednost je orjentaciona i zavisi od mineralnog sastava vode i različita je za svaki bazen. Pri pravljenju radnog rastvora granulat se dodaje u vodu. Preporučuje se upotreba rukavica.
Uvek uz vas, Vaš Jasvel!