Imati hidromasažnu kadu u vašem domu znači da možete imati spa-iskustvo bilo koji dan u nedelji. Prilikom kupovine hidromasažne kade jedno od čestih pitanja koje se nameće jeste kako ih održavati i čistiti. Hidromasažne kade su namenjene užvanju i opuštanju, a pitanje kako ih čistiti ne bi trebalo da vam predstavlja veliki problem. Posle upotrebe, neophodno je napuniti kadu sa vodom i staviti sredstvo za dezinfekciju, a zatim isprati kadu i mlaznice.

Kako ukloniti kamenac?

Preporučuje se da posle svake upotrebe mlaznice naprskate sredstvom protiv kamenca. Akrilne površine možete održavati na jednostavan način tečnim deterdžentima, sunđerom i pamučnim krpama.

To je bistra, prozirna homogena tečnost, prijatnog mirisa. Štiti vaše sanitarije i sve predmete koji su podložni sakupljanju i taloženju kamenca. Ovo efikasno sredstvo BEZ sone kiseline je idealno za uklanjanje nataloženog vodenog kamenca sa površina bazena, kada, slavina, podnih i zidnih pločica, sauna i hidromasažnih kada.

Što se tiče načina primene, veće naslage kamenca uklanjati direktnim nanošenjem koncentrata, nakon 15-20 minuta isprati jakim mlazom vode. Prema potrebi postupak ponoviti. Kod osetljivih površina/keramika, kamen, prethodno izvršiti probu. Za čišćenje velikih površina napraviti radni rastvor 1:5, naneti na površinu, ostaviti da deluje 5-10 minuta i isprati jakim mlazom vode. Ivice na vodenoj liniji bazena tretirati radnim rastvorom 1:1, nakon 10 minuta isprati mlazom vode. Prilikom rukovanja koristiti zaštitne rukavice. U slučaju nepažnje kod pripreme koncentrata postupiti po upustvu za upotrebu.

Uvek uz vas, Vaš Jasvel!