Da bi voda u vašem bazenu bila čista tokom letnjih meseci, možete da uradite nekoliko stvari. Evo nekoliko saveta:

 • Održavajte bazen uravnoteženim: Održavanje odgovarajuće hemije vode je od suštinskog značaja za sprečavanje rasta algi i bakterija.
 • Redovno testirajte pH, alkalnost i nivoe hlora i prilagodite ako je potrebno.
 • Redovno čistite površinu: Koristite mrežu da uklonite ostatke sa površine vode, kao što su lišće, insekti i drugi ostaci.
 • Četkajte i usisajte bazen: Očistite zidove i pod bazena kako biste sprečili nakupljanje algi i prljavštine. Koristite usisivač za bazen da uklonite ostatke sa dna bazena.
 • Održavajte filter čistim: Filter za bazen je odgovoran za uklanjanje prljavštine i ostataka iz vode. Pobrinite se da redovno čistite ili isperite filter kako bi pravilno funkcionisao.
 • Šokirajte bazen: Šokiranje bazena velikom dozom hlora može pomoći da se eliminišu sve bakterije ili alge koje mogu biti prisutne u vodi.
 • Koristite pokrivač za bazen: Poklopac za bazen može pomoći u sprečavanju ulaska otpadaka u vodu i takođe može pomoći u zadržavanju toplote i smanjenju isparavanja.
 • Ograničite broj plivača: Previše plivača može opteretiti sistem filtracije u bazenu i može uneti više bakterija i ostataka u vodu.

Prateći ove savete, možete pomoći da voda u vašem bazenu bude čista i bistra tokom letnjih meseci.

To je dezinfekciono sredstvo za tretman vode u bazenima za plivanje i rekreaciju. Ove sporootapajuće tablete su bele boje, karakterističnog mirisa na hlor, sa višestrukim delovanjem na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, viruse, gljivice i alge.
Odlična kombinacija aktivnih supstanci u preparatu pruža da tableta postiže:
Dezinfekcioni efekat – sadrži stabilizovani hlor koji se lagano rastvara u vodi, vrši dezinfekciju i uništava bakterije, gljivice i viruse koji se nalaze u njoj
Algicidni efekat – sprečava rast i razvoj algi
Flokulant – pomaže da voda bude čista, bistra i doprinosi prijatnom osećaju kupača. Sredstvo je širokog spekta delovanja za tretman vode u bazenima za plivanje i rekreaciju. Organska komponenta u tabletama specijalno je zamišljena da bude jedini dodatak vodi u bazenima za plivanje i rekreaciju, sa kojim se eliminišu sve bakterije, virusi, mikroorganizmi i alge

Način primene:

Podesiti pH vrednost vode u intervalu od 7,2 -7,6.

Tretman održavanja se može izvesti na dva načina:

 1. Staviti u otvor skimera JEDNU HLORNU TABLETU 200 MULTIFUNKCIONALNU na 20m³ vode.
  Postupak ponavljati na sedam dana
 2. U dozere ( plivajuće-plutajuće posude ) staviti JEDNU HLORNU TABLETU 200 MULTIFUNKCIONALNU na 20m³ vode.

Tablete dozirati na sedam dana , a po potrebi i češće u zavisnosti od spoljne temperature i vremenskih prilika . Preporučena doza proizvoda se ručno ubacuje u otvore skimera ili plivajuću posudu uz obavezno korišćenje zaštitnih rukavica. Uključiti filtraciju i tada će se proizvod postepeno rastvarati u vodi.

Neophodno je da sva voda u bazenu teče iznova kroz uređaje za prečišćavanje.

Uvek uz vas, Vaš Jasvel!