Najefikasniji način uklanjanja svih vrsta mikroba je pranje vodom i sapunom, ali kada smo napolju, sredstvo za dezinfekciju je od pomoći. Međutim, bitno je koristiti ga na pravilan način.

Navodimo tri greške kod upotrebe sredstava za dezinfekciju ruku

Ne stavljate dovoljno sredstva za dezinfekciju

Najbitnije je da na ruke nanesemo dovoljno sredstva za dezinfekciju tako da prekrije celu ruku. Upravo to je jedna od najvećih grešaka koje ljudi prave. Pri tome moramo da vodimo računa da na dlan obe ruke nanesemo dovoljnu količinu sredstva. Gledajte da dovoljno dugo trljate sredstvo na rukama kako biste njime pokrili svaku neravninu. Preporučljivo je trljanje od najmanje 20 do 30 sekundi.

Ne čekate da se osuši sredstvo za dezinfekciju ruku

Ruke treba trljati oko 20 sekundi, dok ne budu suve. Ako ne čekate da se ruke osuše, može se desiti da sredstvo obrišete o nešto. Takođe, trljajte sredstvo za dezinfekciju dok se ne osuši, jer ćete tako protrljati svaki delić površine na rukama.

Oslanjate se samo na sredstvo za dezinfekciju

Kada perete ruke posle jela ili nakon fizičke aktivnosti, dobro ih operite vodom i sapunom jer na njima ima prašine ili masnoće, u suprotnom vam sprej za dezinfekciju neće mnogo pomoći. Sredstvo za dezinfekciju ne može efikasno da prodre do površine ruke ako na nekom njenom delu ima prljavštine.

Naša preporuka je DEZIALL HAND PLUS.

To je gotov radni rastvor za hiruršku i higijensku dezinfekciju ruku i kože tela. Deziall Hand Plus je baktericid, fungicid, virucid i tuberkulocid. Uništava vegetativne oblike Gram-pozitivnih i Gram-negativnih bakterija i lipofilne viruse (HIV, herpes virus, hepatitis, orthomyxo i paramyxo virus). Baktericidni i fungicidni efekat ispoljava za 30 sekundi. Mycobacterium tuberculosis uništava za 30 sekundi. Delotvoran je i protiv bolničke super bakterije Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA). Koristi se nerazblažen za dezinfekciju ruku i kože tela u: zdravstvu, veterini, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, javnoj higijeni i svim subjektima koji su obavezni da primenjuju Pravilnik o uslovima higijene hrane, dobre higijenske prakse i primenu postupaka koji se zasnivaju na principima analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka – HACCP.

Deziall hand plus predviđen je za normalnu i osetljivu kožu ruku. Prisustvo mlečne kiseline štiti i neguje kožu ruku od isušivanja i pucanja  (pojave mikrolezija), pri čemu ona ostaje elastična i meka. Svojstva:

  • Izuzetna potencija kombinacije dva alkohola, hlorheksidin diglukonata i mlečne kiseline
  • Visok stepen higijene i zaštita od kontaminacije do 6 sati nakon primene
  • Maksimalna nega uz prijatan osećaj i blag miris

Namenjen je samo za spoljnu upotrebu, izbegavati dodir sa očima, lako je zapaljiv i treba ga čuvati dalje od izvora toplote.